Madkastellet, der sidste år trakterede mere end 200.000 gæster og beskæftiger mere end 500 fast- og løsansatte, er konstant på udkig efter kvalificerede medarbejdere. Glad arbejder med inklusion i bred forstand gennem uddannelse og beskæftigelse, blandt andet til køkkener, service og rengøring. For at skabe flere arbejdspladser for mennesker med handicap, og kvalificere arbejdskraft, har Madkastellet og Glad netop underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalen betyder, at nogle af Glads 150 elever får bedre mulighed for beskæftigelse og for at udvikle deres fulde potentiale hos en af landets førende koncerner inden for restauration, eventcatering og kantiner. Trine Jordahn, kommerciel direktør i Glad, siger: ”Glad eksisterer for at gøre op med mange års misforstået omsorgskultur og i stedet give handicappede ytringsfrihed og mulighed for at bidrage til samfundet i Glads egne såvel som i andre virksomheder. Derfor er vi både utroligt stolte over, og glade for, samarbejdet med Madkastellet, som er en af de markant mest trendsættende aktører inden for eventcatering, kantiner og restaurationsbranchen i disse år.” Madkastellet arbejder strategisk med innovation, sundhed, bæredygtighed, inklusion og partnerskaber og ser frem til at byde de nye kollegaer velkomne rundt omkring i koncernen.
“Vi deler Glads mantra om, at mennesker med forskellige forudsætninger er et aktiv, der kan gøre vores samfund rigere, mere inspirerende og ikke mindst gladere og ser samarbejdet som en løftestang for værdiskabelse i vores organisation. Derudover er det en god mulighed for at skole nye kræfter til en branche, der mangler hænder” Rasmus Pors, ejer og stifter af Madkastellet
I følge Horesta oplever virksomhederne i hotel- og restauranterhvervet store udfordringer med at skaffe både faglært og ufaglært arbejdskraft. Desuden viser organisationens analyser, at næsten 50 pct. af branchens virksomheder i København forventer, at udfordringer med at skaffe ufaglærte intensiveres de kommende 2-3 år.
“Glad mærker år for år markant øget interesse for social bæredygtighed som en integreret del af virksomhedernes CSRstrategi. Det går rigtig godt i hånd med Glad som en vækstfokuseret virksomhed, der uddanner mennesker med og uden handicap til at producere serviceydelser, produkter, kulturoplevelser og medieindhold af en kvalitet, der kan konkurrere på markedsvilkår” Mikkel Holmbäck, Administrerende direktør i Glad.
Hvor i Madkastellets koncern Glad skal i enten skolepraktik, praktik eller fleksjobs vil blive afdækket i løbet af foråret, hvorefter der også vil blive sat tal på, hvor mange, der vil blive beskæftiget. Helt aktuelt har Madkastellet overtaget forpagtning af tre store restauranter, en medarbejderkantine og al eventcatering i ZOO i København – en arbejdsplads, som Glad udtaler, kunne være ideel for deres kandidater.

For yderligere information, kontakt:

Trine Jordahn Kommerciel direktør, Glad trine@gladfonden.dk t. 3011 5474 Ulrika Mårtensson Kommunikations- og marketingchef, Madkastellet ulrika@madkastellet.dk t. 2338 3072

Om Glad

Glad uddanner og beskæftiger mennesker med handicap med fokus på, at alle har reel adgang til deltagelse i kultur- og samfundsliv. Med 300 ansatte og 150 elever, er Glad en af Danmarks største socialøkonomiske virksomheder. Glad har lokalafdelinger i København, Aarhus, Esbjerg, Kolding, Aabenraa, Vejen og Ringsted. Udover egne virksomheder, indgår Glad i partnerskaber med virksomheder og andre aktører, der kan medvirke til at udbrede deres forretningsidé. Det hele begyndte den 29. juni 1999, hvor TVGlad gik i luften som verdens første TV-station for og med udviklingshæmmede. Siden har de udvidet med andre virksomhedsområder. Afsættet i 1999 var ytringsfrihed. I dag arbejder Glad med inklusion i bredere forstand gennem uddannelse og beskæftigelse. Glad Fonden er en erhvervsdrivende fond.

Om Madkastellet

Madkastellet, der for knap 20 år siden startede som en traditionel cateringvirksomhed, er i dag også en restaurationsvirksomhed og en venueportal med 20+ konference- og selskabslokaler – alle med en særlig historie, beliggenhed eller arkitektonisk udtryk. 2015 overtog Madkastellet Langelinie Pavillonen, totalrenoverende den og transformerede den til et af byens mest populære konferencecentre. 1. januar 2018 blev Madkastellet forpagter på to af Danmarks mest populære kulturinstitutioner, Nationalmuseet og Den Blå Planet, og åbnede henholdsvis Restaurant Smör og Tang Café & Bistro. Begge steder står Madkastellet også for al mødeog eventforplejning. Den 1. april 2019 indledes et større samarbejde med ZOO i København, hvor Madkastellet forpagter tre nye restauranter samt varetager al møde- og eventforplejning og personalekantinen i den gamle Have.